Aktuális

Lázadás a menzakoszt ellen

Bors

Létrehozva: 2018.05.16.

Forrás: Bors (képünk illusztráció)

Sokan emlékezhetnek még a TV2 Tények című műsorának riportjára: kukac volt a menzán, gyerekeknek felszolgált mákos tésztában. Nos, ismét a menza menüje a téma: az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskolájában háromszáz szülő petíciót intézett a vezetéshez a nagyon rossz, már-már ehetetlen ételek miatt.

A gyerekek gyakran a szemétbe dobják a Hungast főztjét. Ugyanakkor otthonról nem vihetnek be ételt, bár sokszor délutánig az iskolában kell lenniük, emiatt bizony koplalnak.

Az ELTE kancellára is megkapta a szülők tiltakozó jegyzékét, s annyit válaszoltak, folyamatosan egyeztetnek a szolgáltatóval.

"A közétkeztetésére vonatkozó szerződés a közeljövőben jár le. Az új közbeszerzési eljárás kiírásakor az ajánlati ár mellett az ételek minősége is fontos kiválasztási szempont lesz” - írják.

Egyébként nem ez az első iskola, ahol panasz van a menza szolgáltatóra, de az első eset, hogy a szülők a sarkukra álltak.

A helyzet annyiban is sajátos, hogy az iskola fenntartója nem az önkormányzat, hanem az ELTE, s így a szülők azt akarják, hogy ők is részt vehessenek az új szolgáltató kiválasztásában.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek