Aktuális

„Még a rák sem állíthatta meg a család táncos királylányát” - orvosi tévedés jelentett megkönnyebbülést

Bors

Létrehozva: 2018.05.03.

A 10 éves Lily Douglas legfőbb szenvedélye a tánc, de egy ritka és nagyon agresszív rák miatt az orvosok úgy döntöttek, amputálni kell a lábát hogy megmenthessék életét. A szülők teljesen összetörtek, de egy váratlan hírrel minden jóra fordult.

Forrás: Facebook

A most 10 éves Lily Douglas igazi kis örökmozgó, imád futni, sportolni, de legnagyobb szevedélye a tánc. Fiatal kora ellenére hihetelnelül jó eredményeket ért már el és számos rangos eseményre is hívták már.

Posted by Fundraising events page for Lily Douglas on Thursday, May 4, 2017

Egy fellépése előtt azonban nagyon elkezdett fájni bal válla, szülei és edzője azt hitték, csupán megrántotta az egyik gyakorlat közben. A valóság azonban tragikusan lesújtó volt. Kiderült, hogy az akkor 9 éves kislány Ewing-szarkómában szenved, mely egy nagyon ritka és agresszív ráktípus.

Posted by Fundraising events page for Lily Douglas on Thursday, May 4, 2017

A szomorú hír a családot teljesen összetörte, de az orvosok utasításának eleget téve azonnal megkezdték a kemoterápiás kezeléseket.

– Soha nem hittem volna, hogy rák okozza a kislányom fájdalmait. Hetente legalább 30 órát sportol, azt gondoltam, nem is lehetne egészségesebb – mondta a megdöbbent édesanya, Jane a Mirrornak.

A vizsgálatok után kiderült, hogy lapockájából áttétek keletkeztek a kislány tüdejében, és bal lábszárcsontjában is. Az orvosok közölték a 48 éves anyával a borzasztó hírt: nincs más megoldás, mint eltávolítani a gyermek lapockacsontját, valamint amputálni lábát.

Posted by Fundraising events page for Lily Douglas on Thursday, May 4, 2017

A család ekkor kezdte csak valójában felfogni, hogy nagy a baj, és orvostól orvosig jártak, hogy valaki mondjon nekik egy-két biztató szót, de végül kénytelenek voltak beletörődni a kegyetlen valóságba. A kis Lilyre hat alkalmas, extrém erős kemoterápia várt, mielőtt megműtötték, majd ezt követte egy nyolc alkalmas kemo- és sugárkezelés.

A legfájóbb a családnak az volt, amikor látták, hogy a kislány rádöbben, soha többé nem élhet imádott szenvedélyének, a táncnak, ha elveszíti lábát. Több mint 80 érmet szerzett már különböző versenyeken, ráadásul egy rangos balettversenyre is bejutott, melyet Skóciában rendeztek.

– Lily élete a tánc, még akkor is, amikor nem tudott gyakorolni, bent akart lenni a stúdióban, hogy láthassa barátait táncolni – mesélte az anyuka.

Posted by Fundraising events page for Lily Douglas on Thursday, May 4, 2017

Az ötödik kemoterápiás kezelés után a család hihetetlen híreket kapott. Kiderült, hogy a lábában egy korábbi, nem diagnosztizált törést hittek áttétnek tévesen, így nem kell amputálni a kislány lábát.

A jó hír ismét visszaadta a reményt nekik és már sokkal boldogabban és bátrabban vágtak neki az előttük álló megpróbáltatásoknak. Lapockáját feltétlenül ki kellett venni, de úgy érezték, ezzel már képesek lesznek megbirkózni. Egy héttel tizedik születésnapja után megműtötték a kislányt, a beavatkozás nagyon jól sikerült, de szinte semmi sem maradt bal vállából.

Posted by Fundraising events page for Lily Douglas on Thursday, May 4, 2017

Ami viszont az orvosokat is ledöbbentette, hogy a három hetes lábadozási idő helyett a kis Lily három nap után annyira jól volt, hogy haza is engedték a kórházból. Mindössze öt napig szedett paracetamolt, hogy enyhítse fájdalmait, azután semmit.

Posted by Fundraising events page for Lily Douglas on Thursday, May 4, 2017

Egy héttel később már ismét a táncparketten volt, és gyakorolta a lépéseket. Nem sokra rá fellépett egy skóciai utcai tánc versenyen, ahol 2. helyezést ért el egyéniben és 4. helyezett lett párosban a 12 évnél fiatalabbak között, ahol több mint 1000 ember állva tapsolt neki.

Még hat alkalom van hátra az utókezelésekből, de az orvosok szerint nagyon jó úton halad a teljes felépülés felé.
 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek