Aktuális

Nyitott gerinccel született a bajnok

Bors

Létrehozva: 2018.05.14.

Nyitott gerinccel és vízfejűséggel jött a világra, az orvosai is lemondtak róla, de ő nem adta fel a harcot. Stadler Tamást mára rengetegen tartják példaképnek.

Hihetetlen elszántság lakozik a sárbogárdi Stadler Tamásban, a fiatalember jelenleg a franciaországi para-fekvenyomó Európa-bajnokságra készül.

– Pedig az életem korántsem egyszerű. Rengeteg műtétet tudhatok magam mögött, és kiskorom óta sok bántást kaptam már. De úgy érzem, sikerült megtalálnom azt az eszközt, amellyel kivívhatok egy kis tiszteletet az ép embe-rekből. Ez pedig nem más, mint a sport, azon belül is a súlyzós edzések, amelyek már 11. éve a mindennapjaimhoz tartoznak – magyarázta a Borsnak a 26 éves srác.

Az életerős fiatalember kipróbálta az úszást, a kerekesszékes kosárlabdázást, futballkapusként is helytállt, de tanult önvédelmet, edzett saját testsúllyal, s a vívásba is belekóstolt. Végül a fekvenyomásban találta meg a számításait.

– A sok múltbéli bántás miatt eleinte nagyon féltem, hogy a konditeremben is kicsúfolnak, de szerencsére nem volt ilyen tapasztalatom. Átlagosan heti ötször edzem, a legnagyobb súly, amit kinyomtam edzésen, száz­ötvenhét és fél kiló, versenyen pedig százötvenegy kiló volt – meséli Tamás, akinek mára egyre több önbizalma van, és háromszoros parafekvenyomó magyar bajnok. A fiatalembert a sportolás mellett az informatika is foglalkoztatja.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek