Aktuális

Életfogytiglant kapott Tompa Eszter gyilkosa

Bors

Létrehozva: 2018.06.04.

S. Attila a tárgyaláson azt mondta, vállalja a büntetést, de az ítélet után fellebbezett.

A bűncselekményt, amit elkövettem, elismerem és vállalom érte a felelősséget. Hoztam egy rossz döntést, amit nagyon sajnálok, és visszafordítani nem tudok. Vállalom érte a büntetést” – mondta Tompa Eszter gyilkosa a hétfői tárgyaláson, ahol nem jogerős ítélet született a 15 évvel ezelőtti gyilkosság ügyében.

S. Attilát a Győri Törvényszék aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélte életfogytig tartó börtönbüntetésre. A férfi legkorábban harminc év múlva szabadulhat. Mialatt beszélt, édesanyja és testvérei csendben sírtak a hallgatóság soraiban.

A tízmillió forintos bűnügyi költséget is neki kell állnia. 

A most 37 éves gönyűi családapa fellebbezett a döntés ellen, így az ügyet a Győri Ítélőtáblán folytatják. A vádlott addig előzetes letartóztatásban marad.

A 22 éves győri pincérlányt 2003 szeptemberében találták holtan a Mosoni-Duna partján, és 13 éven át nem sikerült kideríteni, hogy ki és miért ölte meg. Amikor aztán a gönyűi S. Attilát egy kutyalopás miatt letartóztatták, a rendőrségi jegyzőkönyv szerint bevallotta, hogy ő gázolta el, majd fojtotta meg ijedtében egy zsineggel a még életben lévő Esztert.

S. Attila a helyszíni kihallgatásán mindent részletesen megmutatott, mi és hogyan történt, februári tárgyalásán könnyek között vallotta magát bűnösnek.

– Nem tudom, miért fojtottam meg. Nem tudok magyarázatot adni rá. Csak az biztos, hogy nem a baleset miatt – mondta korábban a bíróságon a férfi.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek