Aktuális

Ezzel a kütyüvel lélegzik Levi - fotó

Bors

Létrehozva: 2018.07.03.

Először végeztek rekeszizom-pacemaker beültetést Magyarországon – adtunk hírt röviden múlt pénteken a szenzációs műtétről. Az operációt a Semmelweis Egyetem Gyermekklinikáján végezte dr. Kálmán Attila az ötéves Leventén, aki így most már nem szorul lélegeztetőgépre. A kisfiú egy rendkívül ritka genetikai betegségben szenvedett, aminek egyik tünete, hogy alváskor leállt a légzése.

– Az Európában is ritka eljárásnak köszönhetően sikerült visszaadni az életörömét – mondta a sajtótájékoztatón dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora. E terápia sikerességében bízik Hodruszky Csaba is, akinek a kislánya ugyanettől a betegségtől szenved.

– Flóra szinte a kezdetektől fogva súlyos légzési nehézségekkel küzd. Most 6 éves, de már a születését követően sem tudott rendesen levegőt venni – magyarázta az édesapa. – Intenzíven volt, egy év után vihettük csak haza, és jelenleg is csak gégekanülön keresztül tud lélegezni. Éjszakánként lélegeztetni kell, és persze nehezen fogadja el azt, hogy a kortársaihoz képest mások a hétköznapjai. Ez a beavatkozás viszont reményt adott nekünk is. Bízom benne, hogy hamarosan a kislányom is teljes életet élhet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek