Aktuális

Tönkretett vasaló, leégett edény? Nem is sejti, mi mindenre jó a só

Bors

Létrehozva: 2018.07.15.

“Úgy szeretem magát, édesapám, mint az emberek a sót” - mondja a királylány a királynak a népmesében, amire a király persze megsértődik, és száműzi őt. Csak évekkel később, egy ebéd során jön rá, mennyire fontos összetevője az ételeknek a só - anélkül semminek sincs íze.

Nos, ha a mesebeli király tudta volna, mi mindenre jó a só az ételízesítésen kívül!

Csak pár trükköt említenénk meg - az ötletek teljes tárházáért érdemes megnézni a videót. 

Ráégetett valamit a vasaló talpára? Még véletlenül se kezdje el kapargatni! Szórjon sót egy nagyobb viaszpapírra, majd magas hőfokra tekert vasalóval menjen rá! Csodát tesz... 

De az edény aljára égett maradékot is feloldhatjuk sóval - no persze nem egy csipetnyivel. Jól szórjuk meg az edény alját, majd vizet bele, és forraljuk úgy tíz percig! 

És a kellemetlen, kézről lemoshatatlannak tűnő szagokat is pillanatok alatt eltünteti egy kis só.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek