Aktuális

Haláluk után nyolc életet mentettek meg

Bors

Létrehozva: 2018.08.03.

A 68 éves Angie Bradley-Kidd a szervek felajánlásának előnyeire hívja fel a figyelmet.

Posted by Angie Bradley Kidd on Wednesday, December 4, 2013

Összesen nyolc ember élhet egészségesen, mióta Bradley-Kidd fia és kedvese elhunytak. Charlie még 1999-ben, 17 évesen vesztette életét egy szörnyű balesetben, az asszony szerelmét, a 60 éves Stuartot pedig 2016-ban érte el a végzetes stroke.

A fiatal fiú épp barátainál volt, amikor megtörtént a szerencsétlenség: Charlie leesett a lépcsőn, majd földet érve sosem tért eszméletéhez. – Emlékszem, mikor megpillantottam az én gyönyörű kisfiam a kórházban, azt gondoltam, ez csak egy rossz álom – mesélte az asszony. A baleset után gépek tartották életben a fiút, mire az orvosok csak annyit tanácsoltak, hogy a várakozáson kívül nincs mit tenni. Charlie három nappal később meghalt.

A barátok elmondták, hogy Charlie mindig is a szervadományozás mellett állt – így anyja azonnal konzultált erről az orvosokkal. Órákkal később a fiú szívét, máját és veséit eltávolították – mindezek négy gyermek és egy felnőtt életét mentették meg. – Egy gyermek elvesztése rettenetes, de egy ilyen pozitív cselekedet segít megbirkózni a gyásszal – mondta az anya.

Bradley-Kidd 2004-ben különvált gyermekei édesapjától, majd szerelembe esett a dekoratőr Stuarttal. A férfi 2016-ban egy körutazást követően rendszeresen tapasztalt erős szédülést, nem sokkal később két stroke-ja is volt – a másodiktól meghalt.

Posted by Angie Bradley Kidd on Sunday, June 16, 2013

– Teljesen összetörtem Stuart halálakor, de amikor feltették a szerveire vonatkozó kérdést, azonnal tudtam a helyes választ. Kedvesem olyan jótékonysági bicikliversenyeken vett részt, amelyek a szervadományozásra gyűjtöttek pénzt – vitathatatlan volt a döntésem. Stuart szívének egyes részei, mája és veséi három ember életét mentették meg.

Wales 2015-ben vezette be a szervadományozásra alapuló rendszerét, amit Bradley-Kidd Nagy-Britannia-szerte terjeszteni szeretne. Szívesen találkozna azokkal a páciensekkel, akiket Stuart szervei mentettek meg. – Csodás lenne, ha dekoratőrökké válnának! – mondta nevetve az asszony a Mirrornak.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek