Aktuális

Túl szexi vagy, felhergelsz - írogatott diákjainak a budapesti általános iskolai tanár

Bors

Létrehozva: 2018.08.31.

Forrás: Pexels

Ítélet született annak a budapesti tanárnak az ügyében, aki két - 13 éves - diákjának is szexuális tartalmú üzeneteket küldözgetett. A 47 éves férfi 2016 februárja és 2017 májusa között legalább 100 alkalommal küldött szexuális tartalmú vagy arra utaló üzenetet egyik kiskorú tanítványának - írja a 24.hu - ugyanakkor egy másik, hasonló korú lánynak is többször írogatott.

A Bors úgy tudja, Sz. S. A. történelmet tanított és osztályfőnök volt egy budapesti, XVI. kerületi általános iskolában. Üzenetei úgy jutottak a hatóságok tudomására, hogy az akkor 13 éves lányok szóltak az iskola igazgatójának, aki azonnal számon kérte kollégáját és végül feljelentést tett a kerületi rendőrségen. 

A történelemtanár először tagadta az ellene felhozott vádakat, mondván, hogy valaki feltörte a levelezését - később azonban beismerte tettét, pénteken, a bíróságon pedig sírva kért bocsánatot bűnössége miatt.

“Túl szexi vagy, felhergelsz, úgy megölelnélek” - írta az egyik üzenetben a férfi a tinilánynak.

A kétgyermekes apa ügyében már az első tárgyalási napon ítélet született - mivel a tanár beismerő vallomást tett és eltekintett a további bizonyítási eljárástól. A bíróság kétrendbeli kiskorú veszélyeztetésben és a hatóság félrevezetésében is bűnösnek találta, ezért két év börtönt kapott, öt évre felfüggesztve. Az ügyészség fellebbezése miatt az ítélet nem jogerős.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek