Aktuális

A Bors kiderítette, miért utaztatnak kecsapot és hagymát is a libegőn

Hu-Zo

Létrehozva: 2018.10.27.

Lila hagyma, kecsap, mustár is rendszeresen utazik, ráadásul nagy tételben, a budapesti libegőn – egyéb élelmiszerek mellett. Ezt mutatják azok a Facebookon terjedő fotók, amik a János-hegyi nevezetességen készülnek. Felnőtteknek egy út 1000 forint, oda-vissza 1600 a libegőn. Na, de ki szállít kaját vele, és miért?

A BKK a Bors érdeklődésére megadta a megfejtést: 

„A libegő völgy- és hegyállomásának büféjét vállalkozó üzemelteti bérben. Mivel a kerületi önkormányzat csak korlátozott behajtási engedélyt ad a területen szolgáltatóknak, így a szállítási feladatokat egyedi módon kell megoldani. A libegő üléseit társaságunk a bérleti díjat fizető büfék számára korlátozott mértékben szállítási célra is rendelkezésre bocsátja a biztonsági előírások maradéktalan figyelembe vételével” – írta    a sajtóosztály, hozzátéve: magánszemélyek nem élhetnek a lehetőséggel.

A zugligeti libegőről egyébként épp szerdán írtunk, pontosabban tervezőjéről, a most 95 éves Frankó Endréről, aki ráadásul az utolsó élő vadászpilóta a híres II. világháborús Puma repülőezredből. A szocializmusban, többszöri nekifutásra, amikor már nem számított annyira a „horthysta” múltja, felvették a Műegyetemre, és gépészmérnök lett.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek