Aktuális

Tanárnak nézik, úgy kilóg a tornasorból a kétméteres hatodikos kislány

Bors

Létrehozva: 2018.11.26.

Nem hogy a hatodikosok közt, de még a felnőtt mércével nézve is óriásnak számít az a 11 éves kislány, aki könnyen lehet, hogy a világ legmagasabb lánykája. Az általános iskolás Zhang Ziyunak ugyanis 210 centis magasságával bérelt helye van a tornasor legelején, sőt, tanárait is könnyedén lekörözi.

Mondanunk sem kell, a kínai lány imád kosarazni, amihez persze az is hozzájárult, hogy szülei is kosarasok. A Csinanban élő Zhang egy nap profi szeretne lenni. Eddig minden jel arra mutat, hogy a tehetsége is megvan hozzá. A magasságáról nem is beszélve, ugyanis már most hét centivel magasabb, mint példaképe, LeBron James.

Zhang Ziyut egyébként egy cseppet sem közösítik ki osztálytársai amiatt, hogy nem néz ki hatodikosnak. Sőt, nagyon-nagyon szeretik. Mint egyikőjük elmondta, többek közt azért, mert az “égimeszelő” lány nagyon magasra tudja őket emelni.

A Guinness-rekordok szerint a világ legmagasabb kislánya címet az angol Sophie Hollins birtokolja, aki 12 éves korában 188 centiméter magas volt. Arról azonban nincsenek hírek, hogy Ziyu szülei szeretnék-e hitelesíttetni lányuk magasságát, vagy sem - írja az Oddity Central.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek