Aktuális

8 üzletláncban 32 pezsgőt tesztelt a NÉBIH, íme az eredmény

Bors

Létrehozva: 2018.12.27.

Nyolc nagyobb hazai üzletlánc polcairól összesen 32 féle pezsgőt ellenőriztek a Szupermenta termékteszt programban a Nébih szakemberei. A pezsgők 7 és 12% közötti tényleges alkoholtartalommal, valamint a „doux”, azaz édes kategóriának megfelelően, minimum 50g/l cukortartalommal rendelkeztek.

Az átfogó laboratóriumi mérések során a szakemberek elvégezték – többek között – a termékek extrakt-, tényleges- és összes alkohol-, összes sav- és cukor-, széndioxid-, valamint édesítőszer és tartósítószer tartalom vizsgálatát. A tesztelt édes, fehér pezsgők élelmiszerbiztonsági és beltartalmi jellemzői minden esetben megfeleltek a jogszabályban előírtaknak.

A termékek nyomon követhetőségének ellenőrzése mellett sor került a pezsgők jelölésvizsgálatára is. A 32 ital közül a Nébih szakemberei mindössze egy esetben találtak jelölési hibát: a címkén megjelölt édességi kategória nem egyezett a termék tényleges cukortartalmának megfelelő édességi kategóriával. Emiatt a hivatal a felelős vállalkozót figyelmeztetésben részesítette, és kötelezte a hiba javítására.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek