Aktuális

Kábítószerrel enyhítik a kétéves kislány szörnyű rohamait

Bors

Létrehozva: 2018.12.05.

<p>Egyedülálló gyógykezelést kap a súlyos betegséggel küzdő lányka.</p>

Egy kétéves, kromoszómarendellenességgel világra jött kislány lesz az első brit gyermek, akinek orvosi marihuánát írnak fel, hogy enyhítsék betegsége tüneteit. A kis Jorja Emerson kezelését a hét elején hagyták jóvá. 

Az Észak-Írországban élő gyermek betegségének első tünetei tíz hónapos korában jelentkeztek, állapota pedig azóta sem javult. Naponta harminc - potenciálisan halálos -epilepsziás rohama van, ami miatt szülei már régóta szerették volna, hogy a lánykát a most jóváhagyott módon kezelhették - írja a Daily Mail.

Az Egyesült Királyságban november elseje óta lehet élni az orvosi marihuána nyújtotta lehetőségekkel. Pár napja hagyták jóvá az első brit felnőtt, a 22 éves Carly Barton kezelését, most pedig csatlakozhatott hozzá az első gyermek is a kétéves Jorja személyében. Sajnos azonban a kislány családja továbbra sem lélegezhet fel: az orvosi marihuána egyhavi adagja ugyanis ezer fontba (360 ezer forint) kerül - így kérdéses, hogy ezt az összeget támogatás nélkül meddig tudják finanszírozni a lányka szülei.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek