Aktuális

Nagymamákat vert meg a mézeskalácsával

Bors

Létrehozva: 2018.12.23.

Évek óta nem volt példa rá, hogy Kazincbarcikán A város karácsonyi süteménye címért rendezett verseny eredményhirdetésén több, mint százan vegyenek részt. Igaz, ebben szerepe volt Buday Péter mesterszakácsnak, aki mobil látványkonyháján egy órán keresztül bemutatót tartott. A közönség soraiban a helyi éttermek szakácsain kívül aranyszívű nagymamák és kezdő háziasszonyok is ültek. Amint elkészült a sztárséf egy-egy süteménye, tömött sorokban állva várakoztak, hogy megkóstolhassák a nyalánkságokat.

„Városunkban a főzős műsoroknak hála, nagy népszerűségnek örvend ez a verseny. Úgy gondoltunk, nem lőhetünk mellé, ezért hívtuk meg Buday Pétert, legyen a zsűri elnöke – magyarázta Szitka Péter polgármester. – Alig telt el öt perc, a közönség együtt lélegzett, együtt élt a neves séffel. Mondhatni, Buday a tenyeréből etette a helyieket.”

A bemutató után következett az eredményhirdetés, ami mindenkit meglepett. A számtalan karácsonyi torta, muffin, a sós és kókuszos süti volt, azonban a Város süteménye címet a közönség várakozásával ellentétben nem egy nagymama, hanem Farkas Richárd mézeskalács tortája nyerte.

„Minden tiszteletem az aranykezű nagymamáké, azonban Farkas Richárd süteménye mindent vitt – mondta Buday Péter. Annyira finom volt, hogy szívem szerint megettem volna az egészet, de nem azért fogytam ötven kilót, hogy visszahízzam.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek