Aktuális

Ócska Suzukiból épít Homokfutót a pék

L. B.

Létrehozva: 2019.02.04.

A négykerekű óriáskvadokat építő Buzgán Attila különleges járgányainak az egész ország a csodájára jár. A Szolnok melletti Besenyszögön élő férfi egész életében imádta a sebességet, de nem volt elég pénze, hogy milliókért vegyen magának egy kvadot, így maga kezdte őket építeni. Sokan nem hittek a hóbortjában, de nem hagyta magát.

– Pékként dolgoztam, de nyolc éve felhagytam vele, belefogtam az építésbe. Elsőként a saját kocsimat, egy Honda Civicet alakítottam át. Százhúsz lóerős volt, átszerelve is száguldott – mesélte a Borsnak az ötven­éves férfi. A sort több Suzuki és Lada követte. Egy-egy gépet nagyjából két hónap alatt húz fel, és majd háromszázezer forintjába fáj Attilának. Azt mondja, lennének még ötletei, de a megvalósításhoz támogatókra lenne szüksége.

– Eddig nyolcat csináltam, de jelenleg is gőzerővel dolgozom. A kész darabokat elcserélem újabb autókra, motorokra, amit alapanyagként használok fel újra – tette hozzá a kreatív férfi, aki rendszám híján a Tisza-parton teszteli a gépeket.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek