Aktuális

Halálos kórral fertőzte meg a kétéves testét a gyógyulással kecsegtető új szerv

Bors

Létrehozva: 2019.03.11.

A kétéves Evie Latewood tavaly túlélte a hat órán át tartó májátültetést, ám most ismét halálos veszélyben van az élete.

Forrás: GoFundMe

A tizenegy hónapos csecsemőnél nemrégen rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak, mely az orvosok szerint a donorszervből származik. Az új májat 2018 februárjában egy agydaganatban elhunyt, harmincas éveiben járó nőtől kapta, így az orvosok szinte biztosak abban, hogy onnan képzett áttétet a rák.

Latewood most kemoterápiás kezeléseket kap, de azt, hogy ez mennyire lesz hatásos, senki sem tudja megmondani. A donorszerv miatt ugyanis teljesen máshogy reagálhat szervezete a gyógyszerekre.

A kislány teljesen egészségesen jött a világra, ám öt nappal születése után besárgult. Szülei azonnal a kórházba rohantak vele, ahol megműtötték, de a beavatkozás nem volt sikeres, és a kislány vért kezdett hányni. Mentőhelikopterrel egy másik kórházba szállították, ahol kiderült, hogy olyan súlyos májelégtelensége van, amin egyedül a szervátültetés segíthet. Kevesebb mint 24 óra alatt találtak is megfelelő donormájat Latewoodnak, így amint tudták, megműtötték az akkor egy éves csecsemőt.

A család a sikeres operáció után úgy érezte, végre fellélegezhet, de 2017 novemberében észrevettek a kislány oldalán egy dudort. Kiderült, hogy a daganatos sejtek már szinte egész testében elterjedtek. Mint kiderült, ugyanolyan agydaganatban szenved, ami miatt a donor életét vesztette.

– Ha nem kapott volna új májat, mostanra már nem élne, és nem töltöttünk volna el nyolc gyönyörű hónapot együtt. Nagyon hálásak vagyunk a családnak, akik felajánlották a szervet, hiszen az életét már így is megmentették – mondta az anya, aki egyáltalán nem okol senkit a szomorú történések miatt. Mindent megtesznek majd azért, hogy szeretett gyermekük meggyógyuljon, és életerős, egészséges lánykává cseperedjen.

(via DailyMail)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek