Aktuális

Hétköznapi hősök: Drónfotókkal segítenek a beteg Krisztiánnak

B. B. A.

Létrehozva: 2019.03.09.

Néhány napja műtötték meg a 16 éves sümegi Varga Krisztiánt, aki egy nagyon ritka genetikai betegségben szenved. Zoli és<br /> Norbi fotóik elárverezésével segítenek neki.

Krisztián az úgynevezett hidradenitis suppurativában (HS), vagyis verejtékmirigy-gyulladásban szenved, ami miatt a teste folyamatosan tályogosodik. A történetével a közösségi oldalon találkozott először Tóth Zoltán. Megérintette, pláne, hogy földije a 16 éves fiú, mindketten sümegiek.

Elhatározta, valahogy segíteni szeretne, de hogy ho­gyan, azt akkor még nem tudta, ahogy azzal sem volt tisztában, annyira komoly a betegség, hogy a tini ápolása folyamatos kötözéssel jár, a gyenge immunrendszere miatt pedig még közösségbe sem járhat. Zoli hobbija a fotózás, azon belül is a drónfotózás. A közös érdeklődésnek köszönheti barátságát a badacsonytomaji Varga Norbival, akivel együtt találták ki, hogyan tudnának gyűjteni Krisztiánnak és édesanyjának, Andreának. 

– Arra jutottunk, hogy mindketten készítünk egy fotót a sü­megi várról, megcsináltatjuk vá­szonképnek, és licitre bocsátjuk. A befolyt összeget pedig felajánljuk a családnak. Rájöttünk vi­szont, hogy így kizárjuk azokat, akik kisebb összegekkel, ruhákkal vagy egyébbel támogatnák őket, így az egyiket végül ki fogjuk majd sorsolni azok között, akik ilyesmit ajánlottak föl. Így mindenki, aki utal a bankszámlájukra, részt vesz a sorsoláson, sőt még azok is, akik egyéb használati eszközökkel segítenek – mondta a Vasárnapi Borsnak Zoli.

Krisztián édesanyja, Andrea nagyon meghatódott, hogy a két fiú ennyire a szívén viseli a sorsukat. Elmondta: már most összegyűlt annyi támogatás, amennyi elég lesz egy évre a gyógyszerekre, ápolásra, orvosi kezelésekre. Krisztián februári műtétje során ágyéktájon csonthártyáig eltávolították a tályogokat. Ugyan most egy ideig nem kell tartani attól, hogy 
rosszabbodik az állapota, de az ördög nem alszik, a tályog sajnos a test más részein újra támadhat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek