Aktuális

Nyugi, majd feltakarítom a vért – csitította lakótársát, miután megölte a gyerekgyilkost

Bors

Létrehozva: 2019.03.25.

<p>A 23 éves Ieuan Harley amikor megtudta, hogy új szomszédja nem más, mint a kegyetlen gyerekgyilkos, David Gaut féktelen haragra gerjedt.</p>

Forrás: Police

David Gaut 1985 ben késelte halálra a mindössze tizenöt hónapos Chi Ming Sheket, amiért harminckét évre zárták börtönbe. Szabadulása után egy walesi kisvárosba, New Tredegarba költözött, ahol azt mondta a szomszédoknak, hogy egy katona meggyilkolásáért volt börtönben.

A panelház lakóit azonban elkezdte érdekelni új szomszédjuk múltja, és hamar kinyomozták, hogy Gaut hazudott nekik. Mindenkit értesítettek a környéken, hogy egy gyerekgyilkos költözött a környékre, és miután fény derült a férfi titkára, a feszültség egyre fokozódott a gyerekgyilkos körül.

Ieuan Harley amikor megtudta, mit követett el Gaut, többször is hangoztatta, hogy fel fogja darabolni, és a maradványait lehúzza majd a vécén. Fenyegetőzését beváltotta és százötvenszer szúrt egy kést a gyerekgyilkos testébe, miután átcsábította lakásukba valamilyen indokkal. Amikor Gaut meghalt Harley ekkor sem volt képes leállni és további huszonhat szúrást ejtett a férfi élettelen testén.

Harley lakótársa David Osbourne segélykiáltásokra lett figyelmes, de mire a konyhából a nappaliba ért, már csak a hatalmas vértócsát látta mindenhol. Amikor kérdőre vonta a huszonhárom éves fiatalt, hogy mégis mit művelt, az azt felelte, hogy ne aggódjon, majd feltakarítja a vért. Ekkor érkezett meg – ittasan – egy harmadik barátjuk, Darran Evesham, aki szintén segített a nyomok eltüntetésében. Feldarabolták a holttestet, zsákokba tették, majd autóval egy erdő mélyére vitték a maradványokat.

A kocsit, amit használtak egy másik helyen felgyújtották, hogy véletlenül se maradjon semmi bizonyíték a gyilkosságra. A rendőrséget mégis hozzájuk vezették a szálak. Azt mindnyájan elismerték, hogy tudnak a gyilkosságról, ám mind a három férfi tagadja, hogy köze lenne hozzá.

  • Harley azt vallotta, hogy egy másik szobában aludt, amikor Gautot meggyilkolták.

  • Evesham elmondása szerint ott sem volt amikor feldarabolták a testet.

  • Osborne pedig rendíthetetlenül állítja, hogy végig a konyhában tartózkodott. 

A bíróság Eveshamet és Osbournet felmentette a gyilkosság vádja alól, de bűnösnek találta őket bizonyítékok eltüntetésében és a hatóságok félrevezetésében, ám ítéletről még nem döntött az esküdtszék. Harley huszonnégy év letöltendő börtönbüntetést kapott, előre kitervelt, különösen kegyetlen módon elkövetett emberölés miatt.

(via Metro)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek