Aktuális

A TEK nyomta le a bocskaikerti drogfamíliát - videóval

Bors

Létrehozva: 2019.04.06.

A családfő, az élettársa és a nő gyerekei irányították azt a drogbandát, amelynek elfogására a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeit vetették be. A veszélyes bűnözőktől fegyvert, drogot és nagy mennyiségű készpénzt is lefoglaltak.

Rendőrkapitányság bűnügyeseinek olyan információ jutott a tudomására, hogy többen új pszichoaktív anyagot árusítanak a városban. A nyomozók a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel közösen több helyszínen, összehangolt akciót hajtottak végre.

A TEK műveleti egységei Bocskaikertben és Hajdúhadházon összesen hét személyt fogtak el, míg a Cívis Közterületi Támogató Alosztály két debreceni bandatagot kerített kézre.

A nyomozás adatai szerint R. András bocskaikerti otthonában készítette a tiltott anyagot, amit aztán élettársával és annak gyerekeivel több személyt irányítva, bűnszövetségben terjesztett a megyében. Az R. Andrástól vásárolt anyagot Sz. Zoltán és barátnője a megyeszékhelyen értékesítette, majd a befolyt pénz egy részét visszafizették a bocskaikerti famíliának.

Az ügy részleteinek felderítése során a nyomozók látókörébe került két hajdúhadházi lakos is. V. Ferenc és Sz. Ferenc a gyanú szerint szintén az R. Andrástól szerzett tiltott szerrel kereskedtek.

A házkutatások során több tucat adag, alufóliába csomagolt – az elsődleges szakértői vélemény alapján – új pszichoaktív anyagot találtak, ami mellett több millió forint készpénzt, átalakított lőfegyvert, gázriasztó fegyvert és a tiltott szer terjesztéséhez szükséges eszközöket foglaltak le.

(police.hu)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek