Aktuális

Eladó a világ legnagyobb gyémántja - olyan drága, hogy el sem merik árulni az árát

Bors

Létrehozva: 2019.04.11.

<p>Azt mondják, a gyémánt a lányok legjobb barátja - ugyanakkor kétségtelen, hogy az az úr rajong a leginkább eme értékes kövekért, aki a világ leghatalmasabb csiszolt gyémántját birtokolja. Mondjuk az is igaz: épp készül megválni tőle.</p>

A londoni Laurence Graff eladásra kínálja a világ egyik legszebb ékkövét: a Graff Lesedi La Rona névre keresztelt gyémánt 302,37 karátos, emellett teljesen színtelen, ami tovább növeli az értékét. Ha ez nem lenne elég, a szakértők szerint ez a világ legnagyobb, legtisztább csiszolt gyémántja. Ugye, hogy jól hangzik?

A kő már nyers, bányászott formájában is tiszteletet parancsoló volt: 1109 karátjával a világ második legnagyobb nyers gyémántjának számított, amikor 2015-ben Botswanában a felszínre hozták. Mostani tulajdonosa 53 millió dollárt fizetett érte, majd 18 teljes hónapot töltött a tökéletesre csiszolásával. 

“Erre a gyémántra, a mi gyémántunkra nem lehet szavakat találni” - nyilatkozta Laurence Graff. Hozzátesszük: nem csak szavakat, de árcédulát sem találni rá: a tulajdonos ugyanis annak ellenére, hogy eladásra kínálja, nem hajlandó nyilvánosságra hozni az árát - írja a Daily Mail. 

Nyilván majd csak zárt ajtók mögött, egy komoly érdeklődőnek...

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek