Aktuális

Olaszliszkai lincselés: megérkezett az ötmillió Szögiék bankszámlájára

L. B.

Létrehozva: 2019.04.12.

<p>Számos viszontagság után végre lezárulhatott a lincselőnek megítélt milliók körüli kálvária: győzött az igazság!</p> <p></p>

A mai napon megérkezett a 2006-ban agyonvert Szögi Lajos családjának számlájára a lincselőnek megítélt ötmillió forint – tudta meg a Bors. Értesülésünket a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke is megerősítette.

– A család a teljes összeghez hozzájutott, miután a végrehajtó, a kar és az igazságügyi tárca közösen úgy döntött, hogy a jogszabály szerint járó munkadíjtól, jutaléktól és minden ilyen költségtől eltekint, ezeket nem kéri el – nyilatkozta a Borsnak Schadl György.

Információink szerint nem volt egyértelmű, hogy az áldozat családjának jogi képviselőjének, vagy a Szögi-családnak a számlájára menjen a pénz, végül az utóbbi teljesült.

Mint arról többször is beszámoltunk: az országos felháborodást kiváltó ügy elsőrendű vádlottjának 2018. november 16-án ítélték meg az ötmillió forintot, miután a rossz fogvatartási körülményei miatt beperelte az államot.

A vagyon sorsa sokáig kérdéses volt, folyamatban levő végrehajtási ügy a kártalanítás tárgyában történő döntés meghozatalakor ugyanis nem volt, ifjabb H. Dezső ügyvédje pedig az elévülésre hivatkozott. Azonban kiderült: a végrehajtás csupán szünetelt, így az összeg kiutalásának nem volt különösebb akadálya.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt 2006. október 15-én a gyermekei szeme láttára verték agyon. Az ügyben 2009-ben jogerősen három tettest életfogytiglani fegyházra ítéltek, az elsőrendű vádlott, ifjabb H. Dezső tizenhét évet kapott, további négy elkövetőre tíz, illetve tizenöt év fegyházat szabtak ki. Egy évvel később a bíróság negyvenhatmillió forint kártérítés megfizetésére kötelezte az elítélteket. A lincselő most ebből az összegből törlesztett.

Schadl György tájékoztatása szerint a végrehajtó januárban követelésfoglalást jelentett be, kezdeményezve, hogy az elkövetőnek megítélt pénz kerüljön át az áldozat családjához.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek