Aktuális

Vasalóval lapították ki a nagy kenyérlángost

R. K.

Létrehozva: 2019.04.16.

Sosem készítettek még akkora kenyérlángost idehaza, mint a hétvégén Orfűn. A rekorderek egy hatalmas vasalóval sütötték meg a 13 méternél is hosszabb, medvehagymás fi­nomságot. Akkora kenyérlángost még sosem látott Magyarország, mint amekkorát egy nyolcfős csapat, a Szabadtűzi Lo­vagrend sütött a hétvégén Orfűn.

A baranyai településen 16. alkalommal megrendezett medvehagyma-fesztiválon egy 13 méter, 44 centi hosszú és 60 centi széles finomság készült, amit új magyar rekordként hitelesítettek. A korábbi csúcsot egy 12 méter hosszú, kolbászos ke­nyérlángos tartotta.

– A tésztához 30 kiló alapanyagot használtak fel, amire ment 60 kiló gombakrém, 12 kiló sajt és ugyanennyi medvehagyma – mondja a Borsnak a Magyar Rekordok Adatbázisának elnöke, Gál Gábor.

– A dolog különlegessége, hogy az igencsak hosszú kenyérlángost egy óriásvasalóval sütötték meg. Az eszköz egy sínen gurult, csap­ágygolyók segítségével, és egy fűtőszál melegítette. Szép las­san haladt előre, három óra sem kellett, hogy készre süsse a több mint 13 méter hosszú finom­ságot – újságolja a rekord hi­telesítője.

A rekorderek jövőre egy még nagyobb kenyérlángossal ké­szülnek. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek