Aktuális

Így színezheti kékre a hortenzia virágát

Bors

Létrehozva: 2019.05.12.

Forrás: Pixabay

Sokan tapasztalhatták már meg azt, hogy a kéknek megvett hortenzia egy idő után rózsaszín virágokat hoz. Szinte ugyanez tapasztalható a kék lepkeorchideánál is, ott fehér vagy cirmos virágokat kapunk másodvirágzásnál. Jó hír, hogy míg az orchideánál nem tudjuk átváltoztatni a színt, a hortenziánál nagyon egyszerűen megoldható. A szirmok színe összefüggésben van a földkeverék kémhatásával, vagyis a Ph értékével. Erősen savanyú közegben kék, kevésbé savanyúban rózsaszín virágok fejlődnek. Néhány egyszerű házi módszerrel bárkinek lehet olyan kék virága, ami megőrzi a színét.

1. Öntözzük alumínium-szulfáttal a hortenziát, mert így a virágok azúrkék színűek lesznek.

2. Ha élénkebb kék virágot szeretnénk csodálni a kertben, akkor tegyünk timsóoldatot az öntözővízbe.

3. Alacsony foszfor- és magas káliumtartalmú műtrágyától is kékek lesznek a virágok és a kávézacc is segíti a föld savanyúbbá tételét.

Mindhárom adalékanyag beszerezhető a gazdaboltokban, kertészeti áruházakban. Bármelyik módszerrel akkor érhetjük el a legjobb eredményt, ha a kezelést már most tavasszal elkezdjük.

TIPP:

Timsós locsoláshoz 10 liter vízhez körülbelül 1 kávéskanál timsót kell keverni és ezzel elegendő két hetente locsolni a savanyú földbe ültetett növényt. Mivel a hortenzia nagyon vízigényes, a többi napon lágy vízzel öntözzük.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek