Aktuális

Az ország minden pontjáról, sőt külföldről is érkeznek patások a magyar doktorhoz

Bors

Létrehozva: 2019.06.24.

Évente több száz ló köszönheti fogainak épségét dr. Hevesi Ákos állatorvosnak és csapatának. A doktor töm, fúr, gyökérkezelést végez.

Az ország minden pontjáról, sőt külföldről is szép számban érkeznek patások a kaposvári állatklinika fogászati centrumába, hogy dr. Hevesi Ákos kezelésbe vegye a méretes fogakat.

– Olyan beavatkozásokat végzünk, amelyek segítségével meg tudjuk őrizni a lovak fogait. Napjainkban is elterjedt a beteg fog kihúzása, de mi a megtartásra koncentrálunk, például fogtöméssel és gyökérkezeléssel – mondja a Borsnak az állatorvos, miközben beállítja a kezelőbe megérkezett páciensét, Orchideát.

– Fontos, hogy időben kezeljük a problémákat, ugyanis egy szövődmény krónikus, és akár végzetes is lehet. Kialakulhat például fogmeder- vagy arcüreggyulladás is. Mi olyan lovakat is meg tudtunk menteni, amikre már sokak szerint altatás várt volna – meséli a Pannon Lógyógyászati Klinika szakembere, aki büszke arra, hogy már közel ötszáz beavatkozást végeztek el sikeresen a nyitás óta eltelt három év alatt.     

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek