Aktuális

Szűcs: 15 éve nehezebb dolgunk volt

K. B.

Létrehozva: 2019.08.29.

A 15 éve UEFA-kupa főtáblára jutott Fradi akkori kapusa, Szűcs Lajos szerint a mostani gárdának előzetesen jobbak az esélyei, mint nekik volt.

Forrás: Czerkl Gábor

Történelmet írhat a Ferencváros, amely másfél évtized után jut főtáblára, ha a 0-0-s litvániai meccs után sikerrel zárja a mai Suduva elleni visszavágót a Groupama Arénában. Legutóbb az angol másodosztályú Millwall ellen – amely az FA-kupában elért második helyezésével kvalifikálta magát – sikerült kiharcolnia a csoportkört a Lipcsei Péter, Gyepes Gábor, Szűcs Lajos fémjelezte Fradinak.

– Elég nehéz sorsolásunk volt a selejtezőben, és az angolok ellen sem mi voltunk az esélyesek, egészen az 1-1-es idegenbeli meccsig, amely után 3-1-re sikerült nyernünk a Népstadionban – emlékezett vissza Szűcs, aki utána mind a négy csoportmeccset végigvédte. – Bár hazai viszonylatban már akkor is jó edzőközpontunk és stadionunk volt, a háttérben sok volt a gond. Financiális problémákkal küzdöttünk, a klubvezetés és a szponzorok sűrűn cserélődtek. Azóta szerencsére rengeteget fejlődött a klub, az infrastruktúra és a háttér is európai szintű. Bár a korábbi kapus is amondó, hogy a Fradi várja esélyesként a visszavágót, óvatosságra int.

– A 0-0 egy kedvező eredmény, de nem lesz egyszerű dolga a Fradinak, elég csak arra gondolni, hogyan jutott el ide a Suduva. Persze a húszezer ember biztosan erőt ad majd, de a nagy rohamok mellett figyelni kell hátul – mondta Szűcs, aki szerint a zöld-fehérek esetleges sikeréből az egész magyar foci profitálhat.

Pénzügyileg a Fradi egészen biztosan jól járna, hiszen az Európa Liga-csoportkörbe jutásért 2,92 millió eurót (961 millió Ft) fizet az UEFA, amihez hozzájön a selejtezőben már megkeresett 391,4 millió forintnak megfelelő összeg. 15 éve ennek a töredékét kapta a klub.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek