Aktuális

Ötszázan erőszakolták meg 11 éves kora óta - a hatóságok mégis ellene emeltek vádat - 18+

Bors

Létrehozva: 2019.10.06.

A rendőrök csak nevettek rajta, mondván: magának választotta ezt az életet.

Forrás: PixaBay

2018 tavaszán Anglia egyik legsúlyosabb gyermekmolesztálási és prostitúciós botrányát robbantotta ki a Mirror: a lap szerint egy banda Telfordban közel négy évtizede erőszakol és kényszerít az utcára fiatal lányokat. A cikk után rendőrségi nyomozás is indult, most pedig egy újabb egykori áldozat döntött úgy, hogy felfedi történetét.

Jennifer ma a negyvenes éveiben jár, és már édesanya - saját gyermekkora azonban pokollá vált, amikor anyjával 11 éves korában Telfordba költöztek. Mint mondja: 19 éves koráig úgy 500 ember erőszakolhatta meg.

"Nehezen illeszkedtem be, mert a többi korombeli lánynak már volt barátja. Aztán találkoztam egy korombeli sráccal, de ő bemutatott egy idősebb unokatestvérének - és innentől minden elromlott" - kezdte történetét Jennifer, akit már ekkor többször megerőszakoltak, évekre kimaradt a suliból, majd egy férfi - akit egy ideig a barátjának hitt, de igen hamar rájött, hogy téved - arra kényszerítette, hogy a testével keresse meg a kenyerét.

Történetében - hangsúlyozta - az a legfélelmetesebb, hogy a rendőrök és a szociális szervek milyen gyorsan és könnyedén lemondtak róla. Amikor nem járt iskolába, párszor meglátogatta egy szociális munkás, de nem sokat kérdezett tőle, amikor pedig visszament tanulni, egyszerűen azt mondták neki: már túl sokat hiányzott, értelme sincs ott lennie. "Kisétáltam az ajtón, és soha nem mentem vissza. Azt követően senki nem kérdezett tőlem semmit" - mesélte a Mirrornak.

17 évesen fordult először a rendőrséghez: "Kértem, hogy tehessek vallomást, mert annyiszor megvertek és megerőszakoltak, hogy azt akartam, hogy vége legyen. Erre a tiszt azt mondta: egy sima prostituált vagy. Nem gondolod, hogy ez a munkával jár? Azt is mondta, hogy az esküdtszék úgysem hinné el, hogy erőszak áldozata vagyok."

A fiatal lányt 52 alkalommal ítélték el és büntették meg 19 éves koráig - amikor végre el tudott menekülni, és ki tudott szakadni futtatói befolyása alól, ugyanakkor sokáig gyötörte a bűntudat, tudván, hányan voltak még hasonló helyzetben, mint ő. "Tudtam, hogy nem az én hibám, mégis bűnösnek éreztem magam a lányok miatt, akiket megerőszakoltak és kihasználtak. Mindig arra gondolok, vajon meg lehetett volna őket menteni, ha a rendőrök komolyan vesznek."

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek