Aktuális

Hatalmas vadpulykák terrorizálják egy amerikai kisváros lakóit

Bors

Létrehozva: 2019.11.13.

Megérezhették a Hálaadás közeledtét azok a vadpulykák, akik egyenesen elfoglalták a New Jerseyben lévő Tom's River városát. A hatalmas madarak rettegésben tartják a helyieket, akik szerint egyáltalán nem olyan szórakoztató ez a jelenség, mint amilyennek kívülről tűnik.

A 8-12 kilós szárnyasok ugyanis elég agresszíven reagálnak, így például az ajtótól az autóig való eljutás is meglehetősen komoly problémát jelent. A helyi lakosok sorra posztolnak az őket ért károkról, sérelmekről. A madarak ablakokat törnek be, elállják az utat, csípnek, ráülnek az autókra, háztetőkre, csak a gond van velük – sorolják. 

Mindenhol ott vannak. Rengeteg pulyka van errefelé. Tegnap meg kellett állnom a teherautóval, csak rikoltoznak és szerintem biztos, hogy meg is kergetnek egy-két embert – magyarázta az egyik helyi, Jack Adams.

A helyiek már jelezték is a problémát Phil Murphy kormányzónak, mivel ők külső segítség nélkül nem tudják megoldani az egyre súlyosbodó problémát, hiszen a vadbefogó nem rendelkezik a kellő engedélyekkel. Addig is hozzáértők azt tanácsolták a kétségbeesett városiaknak, fedjék le a tükröződő felületeket, mivel a madarak a tükörképükre azt hiszik, egy másik pulykával van dolguk, így támadásba lendülnek.

(via)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek