Aktuális

Még egy utolsó karácsonyt szeretett volna eltölteni a családjával az anya, akit egy egyszerű fájdalomcsillapítóval hazaküldtek, pedig rákos volt

Bors

Létrehozva: 2019.12.27.

Egyetlen, utolsó karácsony a szerelmével és a gyermekeivel - ez volt mindössze a kívánsága annak a 30 éves anyának, akit tavaly decemberben nyilvánítottak gyógyultnak, miután hosszó ideig küzdött a rákkal, ami tavasszal újra visszatért. Sajnos azonban ez sem adatott meg neki: szenteste előtt egy nappal, 23-án végleg feladta a teste a küzdelmet.

A skót Ashley Meehan tavaly ilyenkor tényleg azt hitte, túl van a nehezén: az orvosok azt mondták, végre legyőzte a rákot. Áprilisban azonban aggasztó fájdalmak jelentkeztek nála, és noha többször is volt kórházban amiatt, hogy a lábában és a csípőjében érzett kínok miatt már szinte lábra állni sem tud, hazaküldték némi fájdalomcsillapítóval. Annak ellenére sem vizsgálták ki, hogy az orvosok is jól ismerték a kórtörténetét. Végül csak májusban, egy másik kórházban derült ki: méhnyakrákja van.

Ashley a halála előtt pár hónappal úgy nyilatkozott a Daily Recordnak: azt érezte, hogy értékes időt raboltak el tőle és szeretteitől a dokik azzal, hogy nem ismerték fel időben a bajt.

Párja, Peter Potts júniusban kérte meg a kórházi ágyon fekvő ötgyermekes anya kezét. “Ashley és én mindig is úgy gondoltuk, hogy nincs szükségünk házasságra ahhoz, hogy bizonyítsunk bármit is. Tudtuk, hogy lelki társak vagyunk. De miután a túlélési esélye nagyon alacsony, tudtam, hogy nem tudnék azzal a tudattal élni, hogy nem kértem meg a kezét” - mesélte akkor a férfi, hozzátéve: “Tényleg ez volt életem legjobb pillanata.”

Sajnos az esküvőt végül nem tarthatták meg, Ashley azonban nagyon szerette volna, hogy még egy karácsony reggel együtt ébredhessen a gyermekeivel - így a család úgy döntött, előre hozzák egy nappal az ünnepet, és már 24-én megtartják (ami a britekné egyébként - hazánkkal ellentétben - nem jellemző). A sors azonban sajnos közbeszólt, az asszony pedig 23-án elhunyt. Egyetlen nap - ennyi kellett volna csupán, hogy utolsó kívánsága teljesülhessen. 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek