Aktuális

Felfüggesztették Aján Tamást

Bors

Létrehozva: 2020.01.23.

90 napra felfüggesztette magyar elnökét, Aján Tamást a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség.

Az IWF végrehajtó testületének döntése értelmében a három hónapos felfüggesztés alatt az elnöki feladatokat a szervezet alelnöke, Ursula Papandrea látja majd el.

Szerdán a szövetség vezetősége válságtanácskozást tartott Dohában, ahol a reformokat szorgalmazók egy csoportja akár arra is esélyt látott, hogy leváltsák a szervezetet csaknem húsz éve, 2000 decembere óta elnöklő Aján Tamást. A végrehajtó bizottság végül a felfüggesztés mellett, döntött, ám egyáltalán nem biztos, hogy a tokiói olimpián még a magyar sportdiplomata lesz a súlyemelők első embere.

A német ARD televízió január elején bemutatott dokumentumfilmje óriási port kavart a nemzetközi sportéletben. A film kitért arra, hogy a doppingellenőrök több esetben is félrenéztek olyan országok sportolóinak ellenőrzésekor, amelyek Aján Tamás pozícióit erősíthették (ilyen például Oroszország vagy Grúzia), és hogy az elnökség tudtával a sportágban gyakorlatilag szabad doppingolás folyik.

A vádakra Aján Tamás is reagált, azt mondta, a dokumentumfilm igaztalan vádakat fogalmazott meg, és hogy tönkretette az életét, ötvenéves sportdiplomáciai munkáját. Annyi biztos, hogy az ügy nagyon nem tett jót a súlyemelésnek, amely könnyen le is kerülhet az olimpia programjáról.

nemzetisport

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek