Aktuális

Porcukorból emelt bazilikát a cukrász

Kóré Károly

Létrehozva: 2020.02.11.

Por­cukorból és zselatinból készítette el az egri bazilika és a lí­ceum makettjét Hanuszik László cukrász.

Forrás: Facebook

A mester a szülővárosa előtt szeretett volna tisztelegni a gesztusával, mert úgy gondolja, a turisták körében is népszerű megyeszékhely bővelkedik a látnivalókban.

Ez nekem csak hobbi, az igazi hivatásom a cukrászat és a tanítás – mondta a Borsnak László, és elárulta: 58 éves fejjel már versenyekre sem szeretne menni alkotásaival, bár a fiatalokat rendszeresen elkíséri.

– Ez egy nagyon szép szakma – mosolygott a cukrász, majd hozzátette: az eredményes munkához fontosak a megfelelő ismeretek.

– A porcukor és a zselatin együttese könnyen köt. Mivel utóbbit állati csontokból nyerik, a massza a megkeményedés után is a csontra emlékeztet keménységben, de úgy törik, akár a porcelán.

Amennyiben nem éri víz azokat, a makettjeim akár száz évig is megmaradnak – nevetett a tanárember.     

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek