Aktuális

Kulináris Olimpia – 300 óra alatt épült meg az ehető piac

Létrehozva: 2020.03.24.

Egy hónapig, napi 10-12 órát dolgozott Magyarné Fekete Vera a középkori piacon, a munkának pedig meg is lett a gyümölcse: 800 versenyzőt utasított maga mögé a cukrászolimpián.

Forrás: Facebook

Sokfelé vitte az élet Veronikát, közgazdasági középiskolában tanult, majd rendőrnek állt, ám egy málna színű robotgép mindent megváltoztatott.

– Már óvodában is nagy előszeretettel gyártottam a homok- sütiket, a kedvenc játékom az volt, hogy cukrászdám van. 14 évesen pedig önállóan főztem és sütöttem. Az élet másfelé sodort, de 2013-ban elkészítettem az első tortámat. Elküldtem egy online amatőr tortadíszítő versenyre, ahol 2500 versenyző közül megnyertem a málna színű robotgépet – kezdte mesélni a Borsnak Veronika, aki azóta közel 30 amatőr és szakmai versenyen vett részt. Az idei Németországban tartott Kulináris Olimpián 67 ország képviseltette magát, 110 csapat és 800 egyéni versenyző.

– Sokan nem tudják, hogy a cukrászoknak és a szakácsoknak is rendeznek olimpiát, ugyanúgy négyévente, mint a sportolóknak. A piacot már régóta tervezgettem, a férjem ötlete volt, hogy mi lenne, ha egy középkori vár is lenne hozzá. Összesen 300 munkaóra volt, 30 kiló cukormasszából áll. Ehető ételfestékkel festettem, ostyát használtam a fűhöz és a szalmához, a víz pedig karamellbôl van – mondta el a titkokat Vera, akinek szerencséje volt, megúszta a karantént, a versenyt ugyanis februárban Stuttgartban tartották, oda kellett elszállítani a remekművet.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek