Aktuális

A volt Vasas-kapus szerint 98 százalék a túlélési esély

Sz. S.

Létrehozva: 2020.04.03.

Bár Belgiumban meredeken emelkedett a vírusfertőzöttek száma, Kenderesi István szerint nincs ok pánikra.

Forrás: Facebook

Naprakész a járványügyi statisztikákban Kenderesi, a Vasas egykori futballistája, akit a 25 ezres Andenne-ben, belgiumi lakóhelyén értünk el.

Mészöly Kálmán egyik legjobb barátja elújságolta: az országban március 22-én 78 fertőzöttről tudtak, és négyen haltak meg, március utolsó napjára már 11.200 volt a fertőzöttek száma 502 halálos áldozattal.

Brüsszeltől 30 kilométerre, Jambes-ban készítik a vírustesztet, amely 75-85 százalékos biztonsággal mutatja, ki hordozza a koronát – citál egy részletet a 78 éves egykori futballista, aki 1966-ban magyar bajnok volt a Vasassal.

– Egy liége-i virológus professzor úgy kalkulál, legalább 400 ezer belga polgár nem tudja azt, hogy vírushordozó, de igen jó az esélye a túlélésre. Úgy 96-98 százalék egészségesen jön ki a ragályból, két százalékra saccolja a halált.

Az amúgy egykori Fradi-nevelésű játékos azt tanácsolja Magyarországnak: az emberek szigorúan tartsák be a kormányzati biztonsági előírásokat, amint most már a belgák is ezt teszik.

A fiamat, az egykori nyolcszoros magyar ifiválogatott labdarúgó Ferencet féltem, mert általános orvosi képesítéssel a zsebben napi 12 órát harcol a kórházban a járvánnyal.A belga polgárt szigorúan regulázza az ottani rendőrség, tudniillik aki nem tudja igazolni, hogy miért tartózkodik közterületen, azt először 250 euróval büntetik, és ez az összeg eljuthat az ötezerig, a krónikus visszaesők pedig kőkemény börtönbüntetéssel számolhatnak.

– Téveszme, hogy csak az idősebbek vannak veszélyben, ugyanis a minap egy 12 éves belga gyermek is életét vesztette.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek