Aktuális

Bors Karanténkonyha: felfedjük a legfinomabb túrós palacsinta titkát!

Bors

Létrehozva: 2020.04.16.

A koronavírus sokunkat rákényszerített arra, hogy a négy fal között főzzünk. Pánikra azonban semmi ok! Hogy én, Reim Károly szakács lennék? A fenéket! Csupán, ahogy sokakat, engem is a gyomrom vezérel. A szerény trükkjeimet pedig most a Bors olvasóival is megosztom, hogy minél finomabb fogásokkal tömjük tele a korgó bendőnket!

Talán nincsen olyan magyar ember, aki ne szeretné a palacsintát. Nem egy bonyolult recept, és könnyen elkészíthető. Csinálhatjuk lekvárosra, kakaósra, túrósra, csak a fantáziánkon múlik, hogy mivel töltjük meg. Nekem személy szerint a túrós palacsinta a kedvencem, méghozzá a mazsolás változat!

Pihentessük a palancsintatésztát

Érdemes a palacsintatésztával kezdeni, mivel egy óra pihentetésre lesz szüksége. 20 deka finomliszthez tegyünk 2 tojást, 3 deci tejet, 2 deci szódavizet, egy csipet sót és egy kevés olajat. Keverjük csomómentesre, majd jöhet a töltelékünk.

Ha gyerekek nem esznek belőle, érdemes előre beáztatni egy kis rumba a mazsolát, sokkal finomabb íze lesz tőle. A túrót keverjük össze egy kis tejföllel, hogy lazább legyen az állaga a tölteléknek. Tegyünk bele egy kis porcukrot és egy csomag vaníliás cukrot. Reszeljünk hozzá egy citromnak a héját, ami nagyon jól passzol a túróhoz. Végül mehet bele a mazsola.

Forró legyen a serpenyő

Az első palacsinta sütése előtt egy kevés olajat tegyünk a serpenyőbe, és jól forrósítsuk fel, így nem fog odaégni.

Nagyjából ekkora mennyiség esetén 10 darab palacsintát fogunk kapni, de ez persze függ a serpenyő méretétől és persze attól, hogy milyen vastagra sütjük. Végezetül töltsük be őket, én még egy kis eperszószt is készítettem hozzá.

JÓ ÉTVÁGYAT MINDENKINEK!

És, ami fontos: lehetőleg

MARADJUNK OTTHON!

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek