Aktuális

Járványra hivatkozva próbált kijönni a sittről a pedofíliával vádolt mizsei férfi

Bors

Létrehozva: 2020.05.12.

Döbbenet, de a koronavírus-járványra hivatkozva akart kikerülni a rácsok mögül egy gyermek molesztálásával vádolt lajosmizsei férfi. Az ügyészséget nem hatotta meg a pedofíliával vádolt rab rettegése.

Forrás: PxHere

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a férfit a hatalma és a befolyása alatt álló 14 éves lány ellen elkövetett szexuális erőszak miatt emelt vádat, a lajosmizsei férfi pedig azóta előzetes letartóztatásban ül. Most azonban úgy gondolta, hogy a koronavírus-járványra hivatkozva enyhítenek az intézkedéseken, ugyanis kérelmezte, hogy a járvány miatt szüntessék meg a letartóztatását.  

A Kecskeméti Törvényszék azonban elutasította a férfi indítványát, az indoklásukban leszögezték, hogy a kialakult járványhelyzet ellenére is súlyos bűncselekménnyel vádolják, így továbbra is fennáll esetében a szökés és az elrejtőzés veszélye.

A vádlott azonban ezt se fogadta el, és  a végzés ellen fellebbezést jelentett be, de másodszorra sem járt sikerrel: most már a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség is visszautasította, a fellebbezés indokát ők sem tartották elég alaposnak ahhoz, hogy szabadon engedjék egy ilyen súlyos váddal a háta mögött. Kifejtették: a járványhelyzet önmagában nem írja felül azokat a büntetőeljárási érdekeket, amelyek a legsúlyosabb kényszerintézkedés alkalmazását indokolják.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek