Aktuális

Tűzgömbök kíséretében potyogtak rejtélyes tárgyak az égből

D. A.

Létrehozva: 2020.11.16.

Egy hét alatt több rejtélyes dolog is földet ért Spanyolországban. Ráadásul hat-hét tűzgömb kísérte a jelenségeket.

Forrás: Shutterstock

Összeesküvés-elméleteket gyártanak

Először egy különös, fekete, méhkasszerű gömböt találtak a spanyolországi Murcia tartománybeli Mulában. A helyi sajtó rögtön lecsapott a dologra, még a tudományos ismeretterjesztő szaklapok is azzal voltak elfoglalva, hogy mi az a fura szerkezet, anyag, ami az égből pottyant le.

A dolog pikantériája, hogy a szemtanúk állítják: hat-hét tűzgömböt láttak, mielőtt megtalálták a rejtélyes tárgyakat. Az eset után öt évvel is összeesküvés-elméleteket gyártanak a helyiek, szerintük földönkívüli létforma lehet a dologban.

María José Gomariz, a calasparrai városháza akkori szóvivője elmondta, hogy a rejtélyes dolog földet érése után egy héten belül több hasonló megmagyarázhatatlan tárgyat is találtak, nem sokkal messzebb.

Rakéta üzemanyag-tankok lehettek

A Murciával szomszédos Valencia tartományban egy földműves akadt a hosszú fémszerű tárgyra, rögtön a rendőrséget hívta.

Mindegyik esethez elsőként bombaszakértőt hívtak, ők ve­szélytelennek ítélték a földre hullott dolgokat, amiket vegyi laboratóriumi vizsgálatnak vetettek alá.

A rendőrség szerint egy-egy rakéta tartalék üzemanyagtankjai hullhattak a földre.

A valenciai esetről úgy vélték űrjárműről származik a darab, de nem űrhajóról, hanem inkább egy műholdról. A NASA szerint milliós nagyságrendű űrhulladék kering a Föld körül, néhány pedig ezekből a bolygón landol. Ám, ezeknek elméletileg el kellene égniük a légkörben.

Kísért az Apollo-korszak

Szinte napra pontosan öt évvel ezelőtt a bolygónkba csapódott valami, ami hetekig lázban tartotta az embereket. A csillagászok csak objektumnak hívták. A kutatók a becsapódás előtt úgy egy hó­nappal szúrták ki, és pontosan ki tudták számolni, hol fog földet érni. Tudták, hogy 1–2 méter átmérőjű, és Srí Lankától délre, az Indiai-óceánba esett. A Harvard asztrofizikusa, Jonathan McDowell akkor úgy nyilatkozott, lehet, hogy az űrtörténelem egy régen elveszett darabja jön kísérteni bennünket, talán egy régi rakétatöredék az Apollo-korszakból.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek