Aktuális

Koronavírus: egy kínai vakcina is képbe került Magyarországon

Bors

Létrehozva: 2020.12.06.

Magyarország kormánya továbbra is mindent megtesz azért, hogy mielőtt hatékony és biztonságos vakcinához juttassa az állampolgárokat. Napokon belül egy ígéretes kínai vakcina dokumentációjának átvizsgálására is lehetősége nyílik a magyar szakembereknek.

Forrás: Pexels.com

Néhány napon belül megérkezhet egy kínai vakcinagyártó védőoltás dokumentációja Magyarországra – Jelentette be Menczer Tamás államtitkár a Facebookon. Az államtitkár azt is elárulta, az ország jelenleg három kínai céggel – két magán és egy állami vakcinagyártóval – is kapcsolatban áll.

Jelenleg az állami vakcinafejlesztés halad jobban, hiszen ők már idén tömeges oltást terveznek. Ennek a vakcinának a teljes dokumentációját küldik át az Országos Gyógyszerészeti Intézetnek (OÉGYI), ahol a magyar szakemberek tanulmányozni fogják, s ha megfelelőnek találják, akár a vakcina vásárlása és engedélyeztetése is megtörténhet, melyhez a Nemzeti Népegészségügyi Központ véleménye is szükséges.
Tehát mindenről a magyar szakemberek döntenek, de haladunk és igyekszünk gyorsítani a folyamatot – mondta, majd hozzátette, hogy továbbra is figyelik az orosz vakcinagyártást is, melyet a héten a magyar szakemberek megfigyelhettek a helyszínen.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek