Aktuális

Nincs mese: Idén is Mikulásnak áll Schmuck Andor

Bors

Létrehozva: 2020.12.05.

Már harminc éve magára ölti a Mikulás-jelmezt Schmuck Andor. Idén azonban a koronavírus-járvány miatt kissé megváltozott a hagyomány.

Forrás: Ripost

Schmuck Andor szorgalmát és gyerekek iránti szeretetét még maga Joulupukki, a lappföldi Mikulás is megirigyelhetné. A Tisztelet Társaságának elnöke ugyanis már harminc éve járja az országot Mikulás napján, jó gyerekek után kutatva – írja a Ripost.

A járványhelyzet azonban mindent felülírt.

Andor nem kesergett, így is megtalálta a megoldást arra, hogy megjutalmazza a kisfiúkat és a kislányokat. Elhatározta, hogy virtuális Mikulásnak áll, és videóüzenetben teljesíti a kívánságokat!

A koronavírus nem kíméli az ünnepeinket sem, ezért azt fundáltam ki, hogy Gyermekmosoly szolgálat néven indítok egy akciót. Virtuális Mikulásnak állok. Arra gondoltam, hogy felajánlom minden nagymamának, nagypapának, aki ebben a helyzetben nem tudja ezt az alkalmat az unokákkal ünnepelni, küldje el nekem privát üzenetben a gyermek kereszt- vagy becenevét, hogy miért dicsérje meg a Mikulás, és máris megérkezik tőlem a kis videó, amit el lehet küldeni az unokának, unokáknak – mondta a lapnak Schmuck. 

A politikus azt is elárulta, virgácsot nem osztogat, és soha nem távozott a kéményen keresztül.

A gyermekbarát politikus eddig több mint 70 videóüzenetet teljesített, és sorra kapja a megkereséseket, amiket fáradhatatlanul teljesít egészen december 6-ig. Persze reméli, hogy jövőre már a hagyományos módon, nagy puttonnyal a hátán, személyesen lepheti meg a gyerekeket, és a koronavírus-járvány nem lesz más, csak egy rossz emlék.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek