Aktuális

„Viszlát, családom” – felszállás előtt még két kicsi gyermekével közös fotóval búcsúzott az anyuka, aztán a tengerbe zuhant az indonéz repülővel – Videó

Bors

Létrehozva: 2021.01.10.

Az indonéziai repülőgép-szerencsétlenség másnapján is abban bíznak az áldozatok hozzátartozói, hogy a roncsok közül élve előkerülnek szeretteik. Egyelőre azonban nem találtak túlélőket.

Forrás: Instagram

A Sriwijaya Air indonéz légitársaság egyik belföldi járaton közlekedő Boeing 737-500 típusú repülőgépe szombaton, alig négy perccel a felszállás után zuhant a Jáva-tengerbe. A fedélzeten a hatfős személyzet mellett 56 utas tartózkodott, köztük hét gyermek és három csecsemő.

Az egyik utas, Ratih Windania nem sokkal a felszállás előtt osztott meg egy videót közösségi oldalán: a felvételen két gyermeke még a jakartai reptéren felhőtlenül nevetgélt és szaladgált. A család akkor még nem sejtette, hogy pár órán belül repülőgép-katasztrófa áldozatai lesznek.

„Viszlát, családom!” – búcsúzott a nő bejegyzésében jakartai rokonaiktól, akiknél az utóbbi három hetet töltötték gyerekeivel. A szerencsétlenül járt géppel akartak hazatérni Pontianakba.

Nem adják fel a reményt

Az asszony bátyja, Irfansyah Riyanto még a szörnyű baleset másnapján is abban bízik, hogy családtagjai élve előkerülnek: a Daily Mail értesülései szerint a férfi húga és gyerekein kívül a szülei is a géppel utaztak. Közösségi oldalán Irfansyah arra kérte ismerőseit, imádkozzanak a családjáért.

Teljesen tehetetlenek vagyunk. Csak várunk a további tájékoztatásra – mondta az újságíróknak a férfi. Hozzátette, hogy testvére eredetileg egy korábbi géppel szeretett volna hazautazni, az utolsó pillanatban változtatott a tervein.

– Én vittem ki őket a reptérre, segítettem nekik a csomagokkal. Még mindig nem tudom elhinni, olyan gyorsan történt minden.

Nem Irfansyah az egyetlen, aki imádkozik szeretteiért. Egy pontianaki férfi, Rafiq Yusuf Al Idrus a felesége életéért aggódik, aki szintén a géppel utazott volna haza.
Mikor utoljára beszéltem vele, még viccelődtünk. Délután nevetve hívott fel, hogy hamarosan felszáll a gépre. Mondta, hogy nem túl jók az időjárási viszonyok – idézte fel a férfi.

A szemtanúk sem hitték el

Felmérések szerint a repülőgép alig egyetlen perc alatt három kilométert zuhant. Egy indonéz halász épp a tengeren volt, mikor az utasszállító a vízbe csapódott.
 Olyan volt, mint egy villámlás, aztán mikor becsapódott a vízbe, felrobbant. Nagyon közel volt hozzánk, a roncsok majdnem eltalálták a hajónkat. Azt hittük, bomba robbant, vagy szökőár érkezik. Zuhogott az eső, nagyon rossz volt az idő – idézte fel a látottakat.

Megvan a feketedoboz

Vasárnap pár órával a roncsok megtalálása után a hatóságok a szombaton lezuhant gép feketedobozaira is rábukkantak. Az indonéz közlekedésbiztonsági bizottság vezetője, Soerjanto Tjahjono azt azonban nem közölte, mikorra tudják azok hangfelvételeit helyreállítani, és megállapítani a katasztrófa okát. A tengerben talált emberi maradványokat most az utaslistán szereplő emberek hozzátartozóinak DNS-mintájának segítségével próbálják azonosítani.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek