Aktuális

Férfi is lehet a dekoratív nő! Pénzt csalnak ki emberektől a dögös bűnözők

Kóré Károly

Létrehozva: 2021.03.19.

Társkereső oldalakon szedik áldozataikat a csalók. A feltűnően csinos hölgyek fényképével regisztrált profilok mögött levő bűnözők találkozót ígérnek a szerelemre éhes férfiaknak, ám amikor megkapják a kért „útiköltséget”, egyszerűen felszívódnak.

Forrás: Pintér Péter

Párosan szép az élet, a magányos férfiak pedig sok mindenre képesek, hogy végre barátnőre leljenek. Gyakran az anyagi áldozatoktól sem riadnak vissza, ezzel pedig a gátlástalan csalók is tisztában vannak. Az internetes ismerkedés egyik hátránya, hogy a személyes találkozóig nehezen lehetünk vele tisztában, a profilokat valós személyek működtetik-e. A társkeresésre szakosodott oldalakon bárki regisztrálhat, aki egy percek alatt létrehozható e-mail címmel rendelkezik. Az ilyen felületek többségén még csak a fotó mellékelése sem kötelező, ám ha mégis, az sem jelenthet problémát, hiszen a világháló hemzseg a dekoratív lányok és nők képeitől.

Férfi is lehet a dekoratív nő

Sok pitiáner csaló meglátta ebben a lehetőséget, és gátlástalanul rövidíti meg a gyanútan férfikat.
Lapunk munkatársa több társkereső oldalra is regisztrált, hogy utánajárjon, hogyan is verik át a férfiakat.
A módszer lényege, hogy a szóban forgó oldalakon létrehoznak egy vagy több profilt feltűnően szép nők fényképeivel, és ha már elnyerték a nekik üzenetet író férfiak bizalmát, különböző történetekkel pénzt kérnek tőle. Könnyen lehet, hogy egyes profilok mögött még csak nem is hölgyek állnak, hiszen az első telefonbeszélgetés vagy személyes találkozó előtt úgysem buknak le. Éppen ezért gyanúra adhat okot, ha egy „társkereső nő” túlságosan elzárkózik ezektől az érintkezési formáktól, és csakis írásban hajlandó kommunikálni.

Pénzt akarnak

Egy Katalin néven regisztráló illető akkor vált gyanússá, amikor túl hamar kezdett közös jövőt tervezni riporterünkkel. A második üzenetváltás után már azt írta, hogy „érzi, hogy a megismerkedést az égiek rendelték el”. „Katalin” egyébként maga üzent először munkatársunknak, és látva a lakóhelyek közti 200 kilométeres távolságot, kifejtette, hogy másnap már találkozni szeretne, de jelenleg nincs pénze felutazni. Hogy a randevú összejöhessen, ahhoz 20 ezer forintra lenne szüksége. Amikor munkatársunk az összeget nem volt hajlandó átutalni, a „hölgy” megsértődött és véglegesen felszívódott.

Megsértődnek, ha nem fizetünk

Egy Judit nevű illető egy még elképesztőbb módszerrel próbálkozott:
- Nagyon szimpatikus vagy a profilképed alapján. Van bankkártyád? Tudod, baromi szexi lenne, ha lefényképeznéd nekem. Cserébe küldök meztelen képet! – írta. Persze a kérésnek nem tettünk eleget, de megkértük, magyarázza el, hogy vajon mit állapít meg a kártyánkból.
- Ha ilyen bizalmatlan vagy, nincs miről beszélni. Én megmutattam volna a p*ncimat, te inpotens f*sz – fogalmazott, mielőtt letiltott volna bennünket.

Egy újabb csalóról annyit biztosan tudhattunk, hogy valódi hölgy. Rövid chatbeszélgetés után megadta a telefonszámát, így legalább hallhattuk a hangját. Ő nem kért sokat, csupán azt szerette volna, hogy töltsük fel a feltöltőkártyáját 2500 forinttal, hogy ő is hívhasson minket. Ekkora veszteséget a kísérlet kedvéért még bevállaltunk, a gyanúnk azonban beigazolódott. A teljesítés után  „hirtelen” rájött, hogy igazából fiatalabb férfire vágyik.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek