Aktuális

Íme a három legtutibb melegszendvics-recept vacsorára!

Kóré Károly

Létrehozva: 2021.04.23.

Ki ne fogyasztana el szívesen vacsorára egy melegszendvicset? Pláne akkor, ha az valóban igényes. Íme három recept, amelyet érdemes kipróbálni.

Forrás: Shutterstock

Húskrémes

Vágjunk nagyon apróra egy fej vöröshagymát, kockázzunk fel néhány darab csemegeuborkát, s vágjunk ugyanakkorára 15 dkg császárszalonnát. Daráljunk le, vagy vágjunk apróra 15 dkg parasztkolbászt is. Mindezt jól keverjük el 25 dkg borjúmájassal, két evőkanál mustárral, két evőkanál ketchuppal, és ízlés szerint borsozzuk.

Gombás

Egy fej vöröshagymát kevés olajon pirítsunk üvegesre, majd adjunk hozzá 20 dkg vékonyra szeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk. Mikor a gomba már pirulni kezd, adjunk hozzá néhány gerezd zúzott fokhagymát, és pároljuk még együtt néhány percig. Ezután öntsük fel annyi tejszínnel, hogy jól ellepje, és továbbra is tartsuk a tűzön. Mikor sűrűsödni kezd, egy szitán keresztül hintsünk rá egy evőkanál lisztet, és jól keverjük el. Ezután egy kevés petrezselymet vágjunk nagyon apróra, és keverjük a mártáshoz.

Tojásos

3 darab tojást főzzünk keményre, daraboljuk fel, és adjunk hozzá egy kisebb fej nagyon apróra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk. Keverjünk hozzá annyi tejfölt, hogy krémes állagot kapjunk (a kemény fehérjét nem kell szétnyomkodni)! Bolondítsuk meg zöldfűszerekkel és egy kevés mustárral.

Bármelyik krémet választjuk, kenjük előre megpirított kenyérre, szórjuk meg sajttal, majd grilssütőben süssük addig, míg a sajt rá nem pirul.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek