Aktuális

Nyaralni vágyók, figyelem: kitették a horvát szigetre a megtelt táblát

Bors

Létrehozva: 2021.08.24.

Krk szigetét elárasztották a luxusgépek, a turisták szinte minden helyet elfoglaltak.

Forrás: Pexels

Szinte elárasztották a luxus magángépek és hajók a horvát szigetet, Krk-et, ahol idén nyáron már több mint 600 magángép fordult meg, hogy a szigetre vigye a nyaralni vágyó elitutasait. A Croatia Week ugyanis azt írta, hogy bár 16 pontról indítanak Krk-re turista járatokat, a magángépek száma még az óriási, 2019-es csúcshoz képest is háromszorosára nőtt:

-  Az emberek hajlandóak lényegesen több pénzt költeni azért, hogy egyedül utazzanak - magarázta a lapnak Tomislav Palalic, a rijekai repülőtér igazgatója.

Mint mondta, a turisták többsége a sziget luxusvilláiban vagy jachtjaikon szállnak meg, ami olyannyira telített, hogy a krk-i Marina Punat kikötőhely mind a 850 férőhely foglalt. 

Hozzátették, hogy a magángépnek köszönhető az, hogy a rijekai reptér a turizmusgyilkos vírushelyzet ellenére is nyereséges nyarat zárt.

- Ezek a járatok nem kapnak kedvezményeket, mint többi turistákat szállító gép, így jelentős bevételi forrást jelent nekünk ebben a kihívásokkal teli évben - magyarázta Palalic. 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek