Aktuális

Fájt az állkapcsa, sokkoló dolgot közöltek a 8 éves kislánnyal az orvosai

Bors

Létrehozva: 2021.10.04.

Azt hitték, csak tályog van a kisgyermek fogában, ám sokkal súlyosabb volt a probléma. A kislány azóta is az életéért küzd.

Borzalmas diagnózist közöltek az orvosok a mindössze 8 éves kislánnyal. Azt hitték, egy tályog van a fogán, de kiderült: egy baseball-labda méretű daganat nőtt az arcában. 

A kis Adelaide Bay Coderrét először a háziorvosához vitték el a szülők, de az a szájsebészetre küldte tovább őket. A kislány ugyanis arról panaszkodott, hogy tüskésnek érzi a nyelvét. 

Ekkor derült ki, hogy a többnyire gyerekeknél és tizenéveseknél előforduló rabdomioszarkóma támadta meg. Azóta pedig a kislány arcáról más testrészeire is átterjedt – írja a Mirror. 

Adelaide édesanyja, a 63 éves Kathi könnyekben tört ki, amikor meghallotta a hírt. Amint hazaértek, teljesen összeomlott és önkívületi állapotba került.

- Egyszerűen térdre kényszerített. Ahelyett, hogy támogattam volna a kislányom, jajveszékeltem és üvöltöztem. Szóval szörnyen viselkedtem, nem tudtam megvigasztalni, inkább a saját nyomorúságommal törődtem – árulta el az asszony.

A kislány egyébként hatalmas Liverpool rajongó. Imádja a focicsapatot, a nappalijukban felállított kórházi ágya felett is egy Liverpool poszter van. Mo Salah a kedvence és emiatt a 11-es szám lett a szerencseszáma. 

- Az egyik kemoterápiás kezelése után alig tudta nyitva tartani a szemét. Azonban játszott a Liverpool, így csukott szemmel hallgatta és szurkolta végig a mérkőzést. Körülbelül a meccs felénél azonban elbóbiskolt. Amikor felébredt az első kérdése az volt, hogy győztek-e? Ő egy nagyon lelkes szurkoló – tette hozzá az aggódó édesanya.

Adelaide szülei szabadságot vettek ki, hogy gondoskodhassanak lányukról, és értékes időt töltsenek vele, mivel az orvosok mindössze 60 százalék esélyt adtak a felépülésére. A kemoterápiás kezelést egy éven keresztül kapja, ami nagyon legyengíti Adelaidet. 

Szülei ráadásul pénz szűkébe kerültek, amiért ilyen hosszú időn keresztül felhagytak a munkájukkal. Az édesapa is már csak hálaadásig kapja meg a fizetését, utána a család pénz nélkül marad. Így adománygyűjtést szerveztek a GoFundMe oldalán, hogy fedezni tudják a kislány orvosi számláit és a kiadásaikat, hogy még egy jó darabig mellette maradhassanak. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek