Aktuális

Brutális hajsza az M6-oson: Olyat rejtegetett autójában a sofőr, hogy azért 15 év börtön is járhat

Bors

Létrehozva: 2021.12.07.

A Tolna megyei rendőrök az M6-os autópálya Paksi pihenőjében fogták el a férfit, aki egy napelemkollektornak is nekihajtott, miközben menekült a rendőrök elöl.

Forrás: police.hu

Az egyenruhások kedden hajnali egy óra körül akartak ellenőrizni egy szerb rendszámú személyautót, azonban a sofőr a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, elhajtott. A járőröknek végül az M6-os autópályán, a 108-as kilométerszelvény közelében levő Paksi pihenőhelynél sikerült megállítani a kocsit, melynek vezetője még egy napelemnek is nekihajtott – olvasható a police.hu-n. Mint írják, 

a rendőrök a görög iratokkal rendelkező bolgár sofőrt elfogták, aki nyolc utast szállított.

A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, mindannyian afgánnak vallották magukat

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. Előállítása és elszámoltatása jelenleg is folyamatban van. 

Mint az a rendőrség honlapján olvasható: az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek