Ünnep

Rendhagyó, ahogy a karácsonyi vásár zajlik most Bécsben - fotók

Létrehozva: 2021.12.25.

Hivatalosan december 26-ig várják Bécsben a Christkindlmarkt-on a látogatókat.

Forrás: Munkatársunktól

Annak ellenére, hogy idén rendhagyó módon csak az oltottakat engedik be, az utolsó napokban is rengeteg ember volt Ausztria fővárosának emblematikus adventi vásárában. A kordonnal elkerített tér íves fénykapuján át minden érkezőtől kérték az Eu-s Covid igazolványt és a személyes iratokat. Tele volt a tér, mégis pár perc alatt beléptették az embereket.

Sok magyar is volt a látogatók között, december 20-a óta csak a 3 oltással rendelkezőket engedik be Ausztriába PCR-teszt nélkül, a határon ezt szigorúan ellenőrzik az osztrák katonák.

Ahogy az ilyen vásároknál megszokott, sok különleges kézműves tárgy képezi a kínálatot, az áruk borsos, 10 euró alatt karácsonyfadíszt sem lehet nagyon kapni. Bár a többség a hangulatért és persze a karácsonyi puncs miatt jött. Ezt megszokott módon bécsi karácsonyi bögrébe töltik, tejszínhabbal és fahéjjal a tetején átlagosan 4,5 euróért - ha a bögrét visszaadjuk, nagyjából 2 eurót visszakapunk.

Fotó: Munkatársunktól

Az oltatlanokra kijárási tilalom van érvényben az országban, de az oltott bécsiek kihasználták az ünnepek előtti hetet, ugyanis csak december 12. óta nyitottak újra a vásárok. Bár karácsony után a legtöbb árus nem nyit ki, páran egészen vízkeresztig (január 6-ig) várják az embereket.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek