Háború

Botrány Szlovákiában: Az oroszoknak kémkedhetett egy ezredes

Létrehozva: 2022.03.14.

Péntek óta tart a szlovák rendőrség akciója, amelynek során legalább három embert, köztük a szlovák hadseregnek a védelmi minisztériumban dolgozó egy ezredesét is letartóztatták az oroszoknak való kémkedés gyanújával.

A katonai hírszerzés (VS) információi alapján a Nemzeti Bűnöldözési Ügynökség (NAKA) péntek óta tartó akciójában letartóztattak legalább három embert, mert a gyanú szerint Oroszországnak kémkedtek. A letartóztatottak egyike egy ezredes, aki a védelmi minisztériumban dolgozott. A minisztérium azt nem árulta el, hogy milyen beosztásban - írja a a parameter.sk.

A másik letartóztatott valószínűleg a Szlovák Titkosszolgálat (SIS) egyik embere, de ezt az SIS egyelőre nem erősítette meg. A Denník N szerint a harmadik személy a Hlavné správy orosz befolyás alatt álló dezinformációs weboldal munkatársa lehet. A portált működését már két héttel ezelőtt felfüggesztették, mert hamis híreket közölt az orosz-ukrán háborúról. 

Szlovákia hétfőn kiutasította a pozsonyi orosz nagykövetség három diplomatáját is a kémkedési üggyel kapcsolatban. A kémkedéssel gyanúsított szlovák állampolgárokat ugyanis az egyik orosz diplomata fizette.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek