Szívszorító

Rejtélyes betegsége miatt nem tud lábra állni a 4 éves kislány

Létrehozva: 2022.03.29.

Módosítva: 2022.03.29.

A szülőket teljesen sokkolta a diagnózis, miszerint kislányuk ritka agydaganatban szenved.

A kis Lexie Forsyth pont olyan, mint bármely boldog négyéves szépen fejlődött akár csak kortársai. A skóciai család megpróbáltatásai akkor kezdődtek, amikor Lexie tavaly nyáron megbetegedett, hányni kezdett és rohamai voltak. Az orvosok kezdetben vírusfertőzésre gyanakodtak, de állapota rosszabbodott, és hét napra kómába esett, alig két hónappal később, már nem tudott járni, beszélni és enni. A család és az orvosok is értetlenül állnak a különös tünetek és betegség előtt. A kislány rengeteg vizsgálaton vett részt, köztük CT és MRI vizsgálaton is, ahol megállapították, hogy a kislány agya egy rejtélyes betegség miatt nőni kezdett.

A szülőket hideg zuhanyként érte a diagnózis, miszerint egy ritka neurológiai állapot, az úgynevezett akut disszeminált encephalomyelitis (ADEM) támadta meg a kislány agyát.

 Az elszánt kislány azonban nem adta fel a harcot, 117 kórházban töltött nap után, még az orvosokat is megdöbbentette, hogy Lexie újra lábra állt, és elsétált az óvodáig.

„Mint egy csecsemőnek, mindent újra kellett tanulnia az elejétől. Nem tudott se járni, se ülni, se enni és újra pelenkáznunk kellet” - emlékezett vissza Lexie édesanyja, Emilia 

Lexie hónapokig logopédiai és fizioterápiás kezelést kapott. Négy hónap megpróbáltatás után újra képes volt segítség nélkül járni, és izgatottan várja, hogy visszatérhessen a óvodába. Az orvosok azonban nem tudják megmondani, mit hoz a jövő.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek