Betegség

Azt hitte koronavírus fertőzte meg, sokkoló diagnózist közöltek az egyetemista lánnyal

Létrehozva: 2022.06.11.

Egy 19 éves lány azt hitte, egyszerűen csak megfertőzte a koronavírus, ám a tünetek a agyhártyagyulladás jelei voltak.

A 19 éves Alice Jenkins először azt gondolta, hogy ő is megfertőződött koronavírussal, miután egyik reggel, arra ébredt, hogy magas láza van és fájnak a végtagjai. A fiatal egyetemista végül átaludta az egész napot, de az állapota nem javult, ekkor fel hívta édesanyját, aki már ekkor agyhártyagyulladásra gyanakodott, mivel Alice kísértetiesen hasonló tüneteket produkált, mint a szomszéd 14 éves lánya, aki nem rég belehalt a betegségbe. 

Sarah ekkor megkérte Alice-t végezze el a pohár tesztet. Az aggodó anya elmondta lányának, hogy tegyen egy tiszta poharat a bőrére a kiütés felé, és nyomja rá, egészen addig, amíg a kiütés el nem halványodik. Amikor a kiütés nem halványodott, Sarah rájött, hogy lányának meningitise van. 

Amikor azonban végül kórházba került, kiderült: valóban agyhártyagyulladása van.

Az Alice-t, azonnal bevitték a kórházba, ahol annyira rosszul lett, hogy elvesztette eszméletét. Amikor magához tért, sokkolta, hogy a körülötte lévő orvosok a bénulásról beszélnek. Az egyetemista lány édesanyja gyors reakciójának köszönheti életét. 

Nagyon féltem, ha nem lett volna kiütésem, nem mentem volna kórházba. Amikor édesanyám Facetime-on meglátta a kiütéseim, azonnal szólt, hogy csináljam meg a pohár tesztet, ez mentette meg az életem - nyilatkozta Alice. 

Alice azóta jól van, és édesanyjával szeretné felhívni a többi fiatal figyelmét a halálos betegségre, amely különösen tinédzsereket érint. Minden negyedik ember torkában ott van a halálos Meningococcus baktérium, ám az orvosok sem tudják, mitől okoz egyszer csak végzetes betegséget. Főleg a 26 éven aluliakat veszélyezteti - írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek