Kerékpár

Karácsony szerint az autósoknak is jobb, ha több a biciklis

Létrehozva: 2022.06.03.

A főpolgármestere a nemzetközi kerékpáros világnap alkalmából kifejtette, szerinte az autósoknak is jobb, ha több a biciklis. Vagyis legyen több a kerékpáros út Budapesten.

Karácsony Gergely szerint még az autósok is jobban járnak, ha több biciklis lesz Budapesten. A főpolgármester friss posztjában azt írja, hogy a tavalyihoz képest 38 százalékkal nőtt a biciklivel közlekedők aránya a városban. Majd kifejtette, szerinte miért is jó az autósoknak, ha több biciklis van az utakon.

Minél többen ülnek nyeregbe, annál többen hagyhatják otthon a slusszkulcsot, így annál kevesebb lesz az autó az utakon, emiatt autóval is könnyebb lesz a haladás – írta Karácsony.

Szerinte muszáj új alternatívákat biztosítani a közlekedésben, mert a 2008-as válság óta az autók száma döbbenetes mértékben növekedett és növekszik folyamatosan Budapesten, miközben a város nem bír el több gépkocsiforgalmat, hiszen az utak áteresztőképessége véges.

Végül pedig arra biztat mindenkit, hogy amikor csak tehetik, minél többen válasszák az autó helyett a bringát vagy egyéb közlekedési eszközt, mert okfejtése szerint a még több autó mindenkinek rossz, az autózóknak a legrosszabb, a még több bringa meg mindenkinek jó, azoknak is akik soha nem bicajoztak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek