Robbanás

Brutális videó: Autóba rejtett bombával gyilkolták meg az oroszok mellé álló ukránt

Létrehozva: 2022.08.29.

A férfi korábban az ukrán belbiztonsági szolgálat egyik embere volt, azonban később átállt az oroszokhoz. Az ukrán ellenállás ezért bosszút állt rajta.

Forrás: Twitter videó

Aszkjar Laisev tíz évvel ezelőtt még az ukrán belbiztonsági szolgálatnál dolgozott, mielőtt 2014-ben egy 180 fokos fordulattal a Moszkva által támogatott Luhanszki Népköztársasághoz csatlakozott volna, ahol egyenesen a titkosszolgálat élén helyezkedett el.

Az Ukrajnai Nemzeti Ellenállás tagjai azonban most lecsaptak rá, és augusztus 11-én brutális bosszút álltak rajta a háború sújtotta Donbaszban. 

Laisev ugyanis éppen az orosz kézen lévő Luhanszk régió egyik városán hajtott keresztül a kocsijával, amikor az autó a Sevcsenko utca egyik kereszteződésben hatalmas lángcsóvával felrobbant. 

A térfigyelő kamerák felvételein azt is látni, hogy a robbanás ereje egy közelben sétáló férfit is arrébb repít, a kocsi roncsa több métert repült előre az utcában, darabjai pedig szinte az egész környéket beterítették. A megtántorodott járókelő szerencsére – úgy tűnik – megúszta a robbanást, ugyanis bár jó pár másodpercig a földön marad, a kamera felvételei szerint ezután felállt, és arrébb ment, míg egy, a környéken sétáló nőnek sikerült elszaladnia a detonáció után. 

 

A Daily Mail információi szerint bár Ukrajna hivatalosan nem vállalta a felelősséget a merényletért, több forrás – köztük jó pár ukrán tisztviselő – szerint az ukrán különleges erők egy ellenálló csoportja állhat a robbantás mögött. 

Luhanszk régióban a háború kezdete óta heves harcok dúltak, a területet júliusban elfoglalták az oroszok: mint arról a Bors is írt korábban, az utolsó ukrán kézen lévő településről, Liszicsanszkból július első napjaiban vonultak ki az ukrán védők, így szinte a régió egésze az oroszok kezébe került.  

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek