Úszás

"Mi lesz, ha megfulladok?" - kérdezte a 4 éves kisfiú, mielőtt meghalt

Létrehozva: 2022.10.24.

Éppen úszásoktatásra menet kérdezte meg a kisfiú, hogy mi lesz, ha megfullad.

Szörnyű előérzete lehetett annak a 4 éves kisgyereknek, aki az úszásoktatásra menet azt kérdezgette az édesanyjától, mi lesz, ha megfullad? Dori Scott idén júniusban beíratta a négyéves Israel 'Izzy' Scottot egy kezdő úszóosztályba, miután észrevette, mennyire szereti a kisfiú a vizet. Egy olyan oktatót választott, akinek több tízéves tapasztalata van a gyermekek oktatásában.

Amikor az első alkalomra elvitte a kicsit, kizavarták az uszodából, mondván, várjon a kocsiban, mert így csak elterelné a kisfiú figyelmét. De a második alkalomkor, miközben a kocsiban várt, egy könnyes szemű nő kopogtatott az ablakon. Azonnal berohant a medencéhez, ahol Izzyn éppen újraélesztést végzett egy ember. Nem derült ki, mi történt vele, hogyan került bajba a vízben.

A kisfiút ezután a georgiai Burke megyei kórházba szállították, majd átszállították a Georgiai Gyermekkórházba, Augustába, ahol 2022. június 15-én a hajnali órákban meghalt.

Dori most olyan új törvényekért kampányol, amelyek megszabják a felnőtt-gyermek arányt az úszásoktatáson az államában – miközben arra kéri a szülőket, hogy soha ne hagyják egyedül gyermekeiket, még oktatókkal sem.

"Egy anyának ez a legrosszabb rémálma. Nyaralni voltunk, amikor észrevettem, mennyire élvezi a vizet. Mondtam neki, hogy akkor úszásoktatásra fog járni és nagyon izgatott lett miatta. Amikor a második alkalomra vittem, öltöztetés közben megkérdezte, miért kell ezt most felvennie? Mondtam, hogy úszásoktatásra megy, mire azt válaszolta, nem akar menni. Megkérdezte, mi lesz, ha megfullad? Mondtam neki, hogy nem fog megfulladni, ez butaság. Erre elnevette magát" - emlékezett vissza a napra az édesanya.

A kórházba szállítás után azonnal vizsgálatokat végeztek a kisfiún, de már beállt az agyhalál.

"A vizsgálatok után megnézhettük, megölelhettem, de ekkor már agyhalott volt. Túl sokáig volt a víz alatt. Június 15-én a hajnali órákban meghalt. Soha senki nem kért elnézést".

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek