Videó

Fenntartható és XXI. századi gazdaságot hozunk létre

FBG

Létrehozva: 2023.01.02.

Hogyan teljesített a magyar gazdaság 2022-ben? Mi várható a 2023-as évben? A gazdaságfejlesztési miniszter az előttünk álló évről beszélt Facebook-videójában.

Milyen eredményeket ért el a magyar gazdaság a múlt évben és milyen 2023-as év vár ránk? Erről beszélt röviden Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

Magyarország 2010. óta gazdasági fordulatot hajtott végre

 – kezdte bejelentkezését, kiemelve: 

– A baloldal elhibázott gazdaságpolitikája után a nemzeti kormány növekedési pályára állította a magyar gazdaságot. Európa egyik legdinamikusabban növekvő gazdasága lett a magyar, amely még a járványnak is ellenállt az eredményes válságkezelésnek köszönhetően.

– A háború és a szankciók felforgatták a gazdaságot, és veszélyeztetik mindazt, amit elértünk – emelte ki, hozzátéve: a szankciók az egekbe lökték az energiaárakat, a beszerzési árakat és az inflációt is.

A kormány gazdaságvédelmi intézkedéseinek köszönhetően sikerült megvédenünk a növekedést. 2022-ben a magyar gazdaság 5 százalék közelében növekedett. 2023-ban is az a célunk, hogy elkerüljük a recessziót, és a nehéz helyzet ellenére is tovább folytassuk a növekedést. Az alapokat már leraktuk: több, mint 2000 milliárdos védvonalat hoztunk létre.

 Fenntartható és XXI. századi gazdaságot kell létrehoznunk!

 összegezett.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek